Страници

July 7, 2014

In my kitchen: Raffaello


DIY raffaello

Hello! Last Saturday night I decided to cook something. The idea of making Raffaello was in my head for 3-4 months so I decided to try it. The best part of this recipe is that you don't really have to cook anything and you degustate the food in the moment of making. xexe it's simply delicious.

The recipe is with coconut oil but I don't have any of it so I replaced it with chocolate cream. Also I bought pound almond kernel and I was a little bit lasy to ground them up. And I didn't have 40  whole almonds for filling.

Time for preparing: 1 hour + 2-3 hours in the fridge

My ingredients were:
150-170 gr. almond kernels
80-100 gr. coconut flakes ( leave 4-5 tbsp. for rolling)
4 tbsp. honey
4 tbsp. chocolate cream
1 vanilla

I put the honey in the microwave to melt. I mixed all of the ingredients in a bowl. I made the balls which I rolled in the extra coconut flakes. After that I put the bonbons in the fridge for the night. In the morning I surprised my family with this delicious dessert. It's so simple and easy!

Have you tried this recipe?

DIY raffaello

Здравейте! Събота вечер реших да направя нещо сладко за ядене. Идеята за бонбоните Рафаело се въртеше из главата ми от 3-4 месеца и реших, че е крайно време да се опитам да ги направя. Най-хубавата част на тази рецепта е, че не трябва да готвите нищо и опитвате от бонбоните още докато ги правите. Хаха "да си оближеш пръстите" в този случай действа с пълна сила.

Рецептата е с кокосово масло, но не разполагам с такова в момента и го заместих с течен шоколад. (Предполагам става и като удвоите дозата на меда.) Също така бях купила натрошени бадемови ядки и ме домързя да ги смеля. И естествено нямах 40 цели бадема за пълнеж.

Време за приготвяне: 1 час + 2-3 часа в хладилника да се стегнат

Моите съставки бяха:
150-170 гр. натрошени бадеми
80-100 гр. кокосови стърготини ( оставете 4 с.л. за овалване)
4  с.л. мед
4 с.л. течен шоколад
1 пакетче ванилия

Сложих медът да се разтопи за 30 сек. в микровълновата. Смесих всички съставки в купа. Оформих топчетата и ги овалях в кокосовите стърготини. След това сложих бонбоните в хладилника за през нощта. На сутринта изненадах семейството си с този вкусен десерт. Толкова е лесен за приготвяне!

Правили ли сте Рафаело в къщи?

homemade raffaello

4 comments:

  1. Искам да пробвам.. приядоха ми се, като гледах само снимките :)

    ReplyDelete
  2. Не съм ги правила, но като ги гледам няма да откажа почерпка :))

    ReplyDelete
  3. Черпя ви виртуално с по една дузина :) Ако се видим на живо някой ден, ще ви донеса истински.

    ReplyDelete
  4. Изглеждат толкова вкусно! Ще се опитам и аз да ги направя :))

    ReplyDelete